Kiki Bertens wordt geknuffeld door haar coach Raemon Sluiter
NOS SportAangepast

Sluiter ziet Bertens in vorm komen, nu Feyenoord nog

Kiki Bertens is bezig aan een goede reeks bij het sterk bezette WTA-toernooi van Madrid. Zonder setverlies schaarde ze zich gisteren in de Spaanse hoofdstad bij de laatste acht. Haar niveau roept herinneringen op aan Roland Garros 2016, waar ze de halve finales haalde.

Achtereenvolgens Jekaterina Makarova, Timea Bacsinszky en Irina-Camelia Begu heeft ze tot dusver in Madrid verslagen. Geen wereldtoppers of voormalig grandslamkampioenen, maar de twee eerstgenoemden maakten in het verleden wel deel uit van de mondiale toptien.

"Madrid is een groot WTA-toernooi, waar alle speelsters verplicht aan moeten meedoen. De categorie onder de grandslams. Als je puur naar dit resultaat kijkt, ziet het er goed uit", zegt Raemon Sluiter, de coach van Bertens.

Sluiter ziet zijn pupil deze week weer met veel vertrouwen op de baan staan en agressief spelen. "Feit blijft dat als Kiki op een gravelbaan staat, ze zich toch een stuk comfortabeler voelt."

"Ze moet dan gewoon, en gewoon tussen aanhalingstekens, een paar wedstrijdjes winnen. Dat lukt hier en dan zie je meteen dat het niveau weer een tikkie omhoog gaat. Ze speelt weer een stuk vrijer. Daar heeft ze een tijd tegenaan gehikt."

Het worden sowieso spannende dagen voor Sluiter, want in zijn woonplaats Rotterdam krijgt zijn grote liefde Feyenoord zondag, na de zeperd van vorige week tegen Excelsior, een herkansing om het landskampioenschap veilig te stellen.

"Afgelopen zondag heb ik mijn laptop half gesloopt in Madrid. De finale zou hier op zaterdag zijn, maar we gaan sowieso meteen door naar Rome. Ik zal in ieder geval niet in Rotterdam zijn. Of ik nerveus ben? Dat lijkt me een licht understatement."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl