Fernando Gaviria
NOS WielrennenAangepast

Gaviria wint ook vijfde etappe in Giro

Fernando Gaviria heeft weer prijs in de Giro d'Italia. Dit keer was de Colombiaan, die ook al de derde etappe op zijn naam schreef, de beste in de massasprint na 159 kilometer tussen Pedara en Messina.

De roze leiderstrui blijft om de schouders van zijn QuickStep-ploegmaat Bob Jungels.

Met nog 138 kilometer voor de boeg in de vijfde etappe kozen Jevgeni Sjaloenov (Gazprom) en Maciej Paterski (CCC) de aanval. De twee kregen nooit meer dan vier minuten voorsprong en werden veertien kilometer voor de finish gegrepen door het peloton.

'Pibernik, je moet nog een rondje'

In de straten van Messina reed het peloton nog een ronde en dat had Luka Pibernik niet meegekregen. De knecht van Vincenzo Nibali, zijn kopman die als geboren Siciliaan de straten juist wel goed kent, demarreerde met nog zeven kilometer te gaan, passeerde de finish en stak pardoes de handen in de lucht.

Na afloop verklaarde Nibali in Italiaanse media dat hij zijn Sloveense ploegmaat nog probeerde te waarschuwen, maar dat de batterijen van zijn radiootje op waren.

Etappe 5

De Nederlandse klassementsrenners kwamen, net als hun concurrenten, de dag zonder kleerscheuren door. En dat kwam vooral Steven Kruijswijk goed uit. De kopman van Lotto-Jumbo ging een dag eerder nog onderuit.

Kruijswijk over verwondingen na val

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl