Grote antiterrorisme-actie in Duitsland

Aangepast
Leden van de speciale politie-eenheid SEK EPA

De Duitse politie heeft een grote antiterrorisme-actie gehouden, gericht op aanhangers van de islamitische terreurgroep IS. In vier deelstaten werden invallen gedaan.

Het Openbaar Ministerie schrijft in een verklaring dat er niemand is gearresteerd, in tegenstelling tot wat Duitse media meldden.

De politie viel vanochtend vroeg binnen bij woningen van verdachten en in andere panden. De invallen vonden plaats in de deelstaten Beieren, Berlijn, Saksen en Saksen-Anhalt.

Terreurcel

De politie is op zoek naar twee mensen die ervan worden verdacht dat ze lid zijn van IS en een derde die steun verleent aan de terreurorganisatie.

De drie mannen zouden behoren tot een terreurcel, die door IS naar Duitsland is gestuurd om in Düsseldorf een aanslag te plegen. Die plannen waren al redelijk vergevorderd. De cel zou een bomaanslag willen plegen in een drukke winkelstraat, om daarna vluchtende mensen neer te schieten.

Twee Syriërs uit deze cel werden vorig jaar al opgepakt, onder wie een man die het bomvest voor deze aanslag had moeten maken.

Verdachten

In Duitsland worden de laatste tijd vrijwel wekelijks terrorismeverdachten opgepakt. Volgens minister De Maizière van Binnenlandse Zaken geeft dat aan dat de politie erbovenop zit.

Gisteren werd nog een militair opgepakt die een aanslag op politici zou hebben willen plegen. De man wilde dat doen samen met twee anderen en de daad in de schoenen schuiven van Syrische vluchtelingen.

STER Reclame