AFP
NOS VoetbalAangepast

Dortmund-coach Tuchel: Nederland, blijf bij je identiteit

Thomas Tuchel was dinsdag voor een bliksembezoek in Nederland. In Zeist, op het bondsbureau van de KNVB, sprak de coach van Borussia Dortmund over de ontwikkeling van het voetbal. De top van het Nederlands voetbal luisterde aandachtig.

Na afloop gaf de Duitser enkele opmerkelijke zaken prijs. "Ik heb vroeger veel gekeken naar de video's van Foppe de Haan. Ik heb veel Nederlandse elementen toegepast. Bij passes bijvoorbeeld. We hebben bij Dortmund een Ajax-pass. En bijvoorbeeld een PSV-pass."

Tuchel heeft veel filmpjes van Foppe de Haan bekeken

Over afkijken gesproken. Tuchel is niet van mening dat de Nederlandse voetbalwereld de afgelopen jaren pottenkijkers buiten had moeten houden. "Nee, dat geloof ik niet. Je kan bij een Italiaanse kok in de keuken kijken, maar ik weet zeker dat je pasta nooit zo lekker zal worden als die van hem."

In Zeist liet de succesvolle trainer ook zijn licht schijnen op het Nederlands voetbal. "Heb geduld. Blijf bij je eigen identiteit. Dan ga je vanzelf weer winnen. Het succes van de Duitse nationale ploeg? Na enkele mislukkingen hebben alle betrokken partijen voor dezelfde lijn gekozen. Daar plukken ze nu de vruchten van."

Tuchel: Hollandse voetbal laat zich niet kopiëren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl