ANP

Bij voetbalclub PSV en de Volkskrant hebben zich twee nieuwe slachtoffers gemeld van seksueel misbruik. De nieuwe slachtoffers zijn jeugdspelers van PSV uit de jaren 70 en 80, meldt de Volkskrant.

Afgelopen weekend publiceerde de krant het verhaal van twee andere jeugdspelers die misbruikt zijn bij PSV en Vitesse.

PSV brengt de slachtoffers in contact met de vertrouwenspersoon van de club. De directeur van de club, Toon Gerbrands, zei eerder al er rekening mee te houden dat de komende tijd meer slachtoffers zich zullen melden.

"Dit is heel vervelend, in de eerste plaats voor de slachtoffers", zegt Gerbrands tegen de krant. "We gaan de mannen uitnodigen zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. We gaan ze hulp aanbieden om dit trauma te verwerken."

Ik schaamde me en was bang dat de trainer boos op me zou worden en me uit het elftal zou zetten.

Slachtoffer misbruik

Een van de nieuwe slachtoffers werd in de jaren 70 op 12-jarige leeftijd door zijn trainer meegenomen naar de kleedkamer van het eerste elftal. Daar werd hij gedwongen om in bad te gaan zitten. De trainer zou bij hem in bad zijn gaan zitten en zich hebben vergrepen aan de jongen.

De man heeft nooit iets verteld aan zijn ouders. "Ik hield vol dat er niets was gebeurd. Ik schaamde me en was bang dat de trainer boos op me zou worden en me uit het elftal zou zetten."

The Offside Trust, een organisatie waarin de Britse misbruikte oud-voetballers zich hebben verenigd, heeft hulp aangeboden aan de Nederlandse slachtoffers. "In Engeland hebben we gezien hoe belangrijk het is dat misbruikte voetballers elkaar steunen bij het vertellen van hun verhaal", vertelt Kat Craig van The Offside Trust.

In Engeland hebben zich inmiddels meer dan 500 slachtoffers gemeld.

STER reclame