FIFA
NOS VoetbalAangepast

'FIFA zet stap terug in strijd tegen corruptie'

Cornel Borbely vindt dat het FIFA-bestuur "een stap terug doet in de strijd tegen corruptie" door hem en Hans-Joachim Eckert uit de ethische commissie van de wereldvoetbalbond te zetten.

De twee topmannen van de ethische commissie werden dinsdag op een congres van de FIFA in Bahrein niet herkozen. Volgens de Zwitser is het besluit van het FIFA-bestuur onder leiding van Gianni Infantino "onnodig en daarom een politieke keuze".

Borbely en de Duitser Eckert gaven de afgelopen jaren leiding aan het onderzoek naar fraude door FIFA-officials, wat mede tot de val van onder anderen oud-voorzitter Sepp Blatter, secretaris-generaal Jérôme Valcke en de gewezen UEFA-preses Michel Platini heeft geleid.

'Knowhow en ervaring gaat verloren'

Borbely en Eckert wilden in een nieuwe termijn de grote schoonmaakoperatie bij de wereldvoetbalbond voortzetten, maar krijgen daarvoor nu geen kans meer. De Colombiaanse Maria Claudia Rojas en de Griek Vassilios Skouris zijn hun opvolgers.

"Er liepen nog honderden zaken", aldus een verbijsterde Borbely. "Er gaat nu heel wat knowhow en ervaring verloren. Het is maar de vraag hoelang het gaat duren voor een nieuwe commissie in staat is dit soort zaken tot een goed einde brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl