NOS WielrennenAangepast

Ongeluk achtervolgt Kruijswijk in Giro: dit zal toch niet blijven duren?

In de eerste bergrit van de Giro d'Italia kwamen de Nederlandse klassementsrenners allemaal zonder tijdverlies binnen, maar niet allemaal zonder kleerscheuren. Steven Kruijswijk hield aan een valpartij "oppervlakkige schaafwonden" over.

Kruijswijk houdt 'oppervlakkige schaafwonden' over aan val

Aan de voet van de Etna, die als slotklim fungeerde, kwakte de renner van Lotto-Jumbo tegen de grond. "Ze reden heel hard op een bocht af zonder te remmen en opeens lagen er een paar op de grond. Gelukkig heb ik geen tijd verloren."

Kruijswijk gaat verder: "Dan is het fiets pakken, kijken of die het nog doet en snel verder. De jongens brachten me tot achterin de groep. Ik had het voordeel dat er afwachtend werd gekoerst, maar zo'n smak is nooit lekker natuurlijk. Ik had niet veel over op het laatst."

Vlak voor de groep favorieten won Jan Polanc de etappe.

Polanc bekroont mega-ontsnapping met winst op de Etna

Het zit Kruijswijk niet mee. Een week voor de Giro viel hij ook al en in de eerste etappe verloor hij direct tijd. In het algemeen klassement bezet hij de vijftiende plaats op 23 seconden van rozetruidrager Bob Jungels. "Dit zal toch niet blijven duren? Hopelijk komt de ommekeer snel", zegt Kruijswijk.

Speldenprikje Dumoulin

Dumoulin staat op de negende plaats en heeft, net als Bauke Mollema, tien seconden achterstand op de roze trui. Hij kwam vandaag een stuk frisser over de finish. Hij had goede benen en deelde 1,3 kilometer voor de finish een speldenprikje uit met een poging tot demarrage.

"Ik kon me niet inhouden", zegt de kopman van Team Sunweb. "Maar er werd meteen gereageerd, dan weet je dat het moeilijk wordt. Met zoveel wind en zo'n open klim kun je niet heel veel uitrichten."

Dumoulin over speldenprik: ik kon me niet inhouden

Bauke Mollema was blij dat de etappe voorbij was. "Ik voelde me niet zo goed. Het was een goede dag om een slechte dag te hebben", aldus de kopman van Trek.

Matteo Pelucchi had een veel zwaardere dag dan Dumoulin, Mollema en Kruijswijk bij elkaar, getuige onderstaande tweet. De Italiaan van Bora-Hansgrohe was op 80 kilometer van de finish in een afdaling ten val gekomen en kwam zwaar gehavend binnen op de Etna.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl