Brandweerlieden blussen de brand die is ontstaan na de explosies Reuters

Bij een dubbele explosie in de Thaise plaats Pattani zijn minstens 60 mensen gewond geraakt. Volgens de politie gaat het om een aanslag, vermoedelijk gepleegd door islamitische opstandelingen. De bommen ontploften op twee plekken bij een winkelcentrum.

Het eerste explosief zou zijn afgegaan in het complex. Volgens een woordvoerder van het leger ontplofte daarna een autobom op het parkeerterrein bij het winkelcentrum. Op foto's is te zien dat het gebouw grotendeels is verwoest.

De explosies hebben flinke schade aangericht aan het winkelcentrum Reuters

Volgens de lokale autoriteiten liggen nog 21 mensen met verwondingen in het ziekenhuis. De dader of daders zouden zijn gevlucht voordat de bommen ontploften.

Vaker aanslagen

Pattani ligt in het zuiden van Thailand. In het gebied worden vaker aanslagen gepleegd door islamitische opstandelingen. Sinds 2004 zijn meer dan 6500 mensen omgekomen bij de strijd tussen separatisten en het Thaise leger.

In augustus vorig jaar werd de plaats ook getroffen door een dubbele bomaanslag. Daarbij viel een Thaise dode en raakten dertig mensen gewond.

De verantwoordelijkheid voor die aanslag is nooit opgeëist, maar ook toen vermoedde de politie dat islamitische opstandelingen de bommen hadden geplaatst. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse toeristen in Thailand af naar de zuidelijke provincies te reizen als dat niet nodig is.

STER reclame