NOS SportAangepast

Bouchard wilde 'bedrieger' Sjarapova verslaan voor 'iedereen'

Bouchard rekent af met 'bedrieger' Sjarapova

Eugenie Bouchard denkt dat ze met haar overwinning op Maria Sjarapova tijdens het WTA-toernooi in Madrid veel mensen blij heeft gemaakt. Dat zei de Canadese tennisster na afloop van de beladen wedstrijd.

"Ik was extra gemotiveerd voor deze partij", aldus Bouchard. "Voorafgaand aan de wedstrijd kwamen veel mensen naar mij toe om me succes te wensen, ook speelsters waar ik normaal nooit mee praat. En ik kreeg veel berichtjes van mensen uit de tenniswereld."

Gedeelde mening

De 23-jarige Bouchard had Sjarapova, die onlangs terugkeerde van een dopingschorsing, een bedriegster genoemd die nooit meer zou mogen tennissen. "Veel mensen delen blijkbaar mijn mening, maar zij vinden het misschien eng om dat hardop uit te spreken."

In een boeiende wedstrijd, die 2 uur en 51 minuten duurde, versloeg Bouchard de Russin in drie sets: 7-5, 2-6 en 6-4. "Ik wilde heel graag winnen voor mijzelf, maar ook voor al die mensen", aldus de Canadese. Sjarapova wilde na afloop van de wedstrijd niet reageren.

Focus op tennis

"Natuurlijk ging het vooraf vooral om andere zaken, maar zodra ik op de baan stond, wilde ik dat het alleen nog om tennis ging. Dat hadden Maria en ik allebei, we hebben alles gegeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl