Doodgeschoten Eindhovenaar was bekende van justitie

Aangepast
Omstanders en agenten in de buurt waar de dode man werd gevonden SQ Vision

De 32-jarige man die zondag dood gevonden werd op straat in Eindhoven is een bekende van justitie. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit.

In december zou de man veroordeeld zijn voor poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss. Bij die zonnestudio werd de afgelopen jaren meerdere keren brand gesticht. Omdat de Eindhovenaar geen motief had, bestond het vermoeden dat hij in opdracht handelde, meldt Omroep Brabant.

Foto vrijgegeven

Maandagavond is de naam van de man bekendgemaakt en een foto van hem gepubliceerd. De politie hoopt daarmee getuigen te vinden die meer weten over zijn laatste dagen.

Politie Oost-Brabant
@politieob
Politie zoekt getuigen in onderzoek naar dodelijk schietincident. Foto slachtoffer vrij gegeven. https://t.co/NSgEiZ8O5n #Eindhoven
1 jaar geleden

Zondagochtend werd de man gevonden naast een auto in de Memlincstraat in Eindhoven. Zijn vriendin zou in die straat wonen. Na de ontdekking van het lichaam kwamen ook familieleden naar de straat toe. Volgens regionale media heerste er korte tijd een gespannen sfeer, maar het is niet duidelijk of er iets aan de hand was.

Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekendgemaakt. Ook is er nog niemand aangehouden. Een team van twintig rechercheurs onderzoekt de zaak.

STER Reclame