ANP

De Amerikaanse verfreus PPG is "teleurgesteld" over de afwijzing door AkzoNobel van het laatste overnamebod en van onderhandelingen. In een bittere reactie geeft het bedrijf tekst en uitleg.

AkzoNobel liet vanmorgen weten dat het na twee weken bestuderen van het bod van 25 miljard euro en een gesprek met de top van PPG niets ziet in een overname.

PPG zegt dat het na het verhoogde bod van 24 april niets meer vernam, waarna het op 4 mei aandrong op een gesprek. Dat vond zaterdagmiddag 6 mei plaats in Rotterdam. Volgens de Amerikanen maakten de bestuurders van Akzo direct duidelijk dat ze op de bijeenkomst van PPG enkel een toelichting wilden horen op het aangepaste overnamevoorstel.

Topman Michael McGarry van PPG ANP

"De bijeenkomst duurde minder dan 90 minuten en de AkzoNobel-bestuurders verklaarden dat ze niet de bedoeling of het mandaat hadden om te onderhandelen", zegt PPG. "Er is niets gezegd over de voorstellen van PPG, of een vergelijking gemaakt met het stand-alone scenario van AkzoNobel. Daar wilden ze geen enkele vraag of discussie over."

PPG blijft bij zijn bod en stelt dat het beter is, meer waarde creëert, en meer zekerheid biedt voor werknemers en gepensioneerden, dan het plan van AkzoNobel om op eigen benen te blijven staan.

"De weigering van het bestuur van AkzoNobel om met PPG in gesprek te gaan laat opnieuw het gebrek aan goed ondernemingsbestuur zien en gaat een echte vergelijking van de plannen uit de weg", stelt PPG bitter.

PPG zegt niet wat het nu van plan is en of er een vijandig overnamebod komt.

STER reclame