Kramer over blessure: het is eigenlijk een bedrijfsongeval

Aangepast

De blessure van Sven Kramer valt mee. "Het gaat naar omstandigheden goed. Ik ben tevreden", zegt de drievoudig olympisch kampioen. Kramer kwam vorige week bij een wielerkoers ten val en brak zijn linkersleutelbeen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kramer over blessure: het is eigenlijk een bedrijfsongeval

"Op het moment dat ik door de lucht zweefde dacht ik: 'dit gaat een harde klap worden'. Dat denk je natuurlijk in een fractie van een seconde, maar het werd inderdaad een harde klap."

Olympisch seizoen

De 31-jarige Kramer doet wel vaker mee aan een wielerkoers. Dit keer was het de PWZ Zuidenveld Tour in Drenthe. Dat hij in een olympisch seizoen een blessure oploopt is schrikken. Is Kramer nu voorzichtiger geworden?

"Ongemerkt zal ik toch iets onzekerder zijn, denk ik. Ik doe natuurlijk al langer mee in deze sport. Het is mij nog nooit overkomen hiervoor. Het is eigenlijk een bedrijfsongeval. Laat het duidelijk zijn: zo'n blessure liever niet. Maar als je dan toch een breuk hebt, dan het liefst deze."

Kramer is al wel weer in training. Hij fietst zelfs al. "Ik ben na het ongeluk gelijk geopereerd. Ze hebben er een plaatje op gezet, waardoor ik meteen mijn mobiliteit terug heb en pijnvrij ben. Ik heb meer last van de kneuzingen en val, dan van de breuk."

Sven Kramer
@SvenKramer86
🚴🚴🚴
1 jaar geleden

STER Reclame