Jeffrey Herlings
NOS SportAangepast

Herlings hervindt de flair: alles is nog mogelijk

"Eindelijk is-ie binnen", reageert motocrosser Jeffrey Herlings opgetogen na zijn winst in de Grand Prix van Letland. De Brabander, drievoudig wereldkampioen van de MX2-klasse, is bezig aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de sport, de MXGP.

In Langs de Lijn En Omstreken liet Herlings zondagavond weten dat de winst in Letland een bevestiging van zijn klasse is, maar ook een opluchting. "Het werd tijd, want na de dominantie van de afgelopen jaren had ik wel een heel moeilijke start van het seizoen. Kort voor de eerste race brak ik mijn hand. Nu heb ik het idee dat ik elke week beter word."

In de eerste zeven manches van het seizoen kwam Herlings niet verder dan twee toptienklasseringen. Het was te wijten aan zijn handbreuk. "Als je tien dagen na de operatie moet gaan crossen met een hand zo groot als een bal, dan wordt het moeilijk. Ik had maar weinig tijd om te herstellen."

Twijfels zijn er altijd

Hoe anders waren de resultaten een jaar geleden. De eerste zeven GP's in de MX2-klasse schreef Herlings allemaal op zijn naam. Die suprematie was bij het begin van dit seizoen ver te zoeken. "Natuurlijk ga je dan twijfelen, als topsporter twijfel je altijd. Wanneer alles goed gaat, bouw je vertrouwen op, maar dat ebt op een gegeven moment weg."

"Ik wist de oorzaak, maar die resultaten had ik niet verwacht. De banen van de afgelopen GP's lagen me goed, maar het zegt wel wat dat alles goed ging. Over twee weken hoop ik in Duitsland twee keer goed te kunnen starten, dan is de topvijf weer haalbaar."

Herlings crosst naar eerste MXGP-zege

En wie weet, zit er nog meer in het vat. Herlings: "De hoop op de titel heb ik voor een groot deel opgegeven, maar zeg nooit nooit. We komen van ver en nu sta ik zevende in de WK-stand. Een derde van het seizoen zit erop en het gat met de eerste drie in het klassement is niet zo heel groot. Alles is nog mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl