Mollema schrikt van uitslag bij Feyenoord

Het was een hectische finale in de Giro d'Italia vandaag. Er stond een harde wind, QuickStep reed de concurrentie aan gort en het was voor de Nederlanders oppassen geblazen om niet (te veel) tijd te verliezen.

Maar dat was niet waar Bauke Mollema zich mee bezighield na de finish. Hij greep direct naar zijn telefoon om de uitslag van Excelsior-Feyenoord te bekijken.

Mollema baalt: Feyenoord geen kampioen

"Jammer. Ik had gehoopt een klein feestje te vieren nu. Maar het zit er niet in."

Hij verbaasde zich over de uitslagen in de eredivisie. "Ik zag net de uitslagen. Het was wel even schrikken." Erg veel zorgen over een goede afloop maakt Mollema zich echter niet.

"Ze hebben nog een kans volgende week. Dan moet het dan maar gebeuren."

Nerveuze finale voor Nederlandse kanshebbers

Over de finale in de Giro was ook wel het een en ander te vertellen. Er stond nogal wat wind aan de kust van Sardiniƫ. "Iedereen wil daar van voren zitten. Je zat scheef te hangen tegen de wind in", zei Mollema.

"Er reden tien man weg, ik zat er kort achter. Ik ben nooit echt in de problemen geweest."

Dumoulin: niet normaal, zoveel wind

Tom Dumoulin had respect voor de concurrentie. "Het was echt niet normaal, er stond zoveel wind. Het moest gewoon breken. Respect voor de mannen van QuickStep. Het was totale chaos en zij waren de enige ploeg die bij elkaar konden blijven."

Steven Kruijswijk: "Ik zag het aankomen, ja, maar er waren er nog 190 die het zagen aankomen."

Geen valpartijen, een wonder

Mollema was verbaasd dat er geen massale valpartijen waren. "Een wonder. Want in die wind kreeg je soms een kwak, dan vloog je tegen iemand anders aan. Het was gewoon chaos."