Een lach op het gezicht van Ajax-trainer Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz: kan me voorstellen dat ze bij Feyenoord onrustig worden

"Ik kan mij zo voorstellen dat ze in Rotterdam wat onrustig worden." Het is de constatering van Peter Bosz. Door de 3-0 nederlaag van Feyenoord bij Excelsior is bij Ajax de hoop op de 34ste landstitel weer voelbaar.

De Amsterdammers wonnen in eigen huis met een 'B-ploeg' simpel van Go Ahead Eagles (4-0). Het meeste gejuich in de Arena was echter niet te horen na de goals van Ajax, maar op momenten dat duidelijk werd dat Excelsior had gescoord tegen Feyenoord.

"Ik was totaal niet bezig met de wedstrijd in Rotterdam, maar dankzij de fans in het stadion krijg je het mee", vertelt Bosz. "Dan denk je: het zal toch niet? Maar dan is het echt zo."

Ook Joël Veltman kreeg door het lawaai van de tribunes mee hoe het Feyenoord verging, al had hij dat niet direct door. "Ik speelde een bal terug en toen hoorde ik ineens het publiek gek worden. Ik dacht: zo veel ruimte lag er toch niet?"

Door de onverwachte nederlaag van Feyenoord is de achterstand van Ajax met nog één duel te gaan één punt. Veltman: "De kans is nog steeds klein dat ze het weggeven, maar het is goed om een beetje druk op die gasten te zetten."

Ook aanvoerder Davy Klaassen rekent zich verre van rijk. "Maar de kans is wel wat groter geworden. Het is een aparte middag vol blijdschap en ongeloof geworden."

Op de schermen in de Arena was te lezen dat Feyenoord 3-0 achter stond

Bij de Ajacieden gaan de gedachten terug naar de pijnlijke middag op de Vijverberg, waar vorig jaar op de laatste speeldag de zeker geachte landstitel werd verspeeld. "Zoiets kan zomaar weer gebeuren", aldus Veltman.

Hopen op Heracles

De recordkampioen heeft de hoop gevestigd op Heracles Almelo, de tegenstander van Feyenoord volgende week in De Kuip. Bosz was daar in het verleden met zijn assistent Hendrie Krüzen succesvol werkzaam.

"Veel mensen in Almelo dragen Hendrie en mij een warm hart toe", erkent Bosz, die een goede vriend is van huidig Heracles-trainer John Stegeman. "Dus als ze ons zouden kunnen helpen, dan zullen ze dat niet nalaten."

De hoop is terug bij Ajax. Met de return in de halve finales van de Europa League tegen Olympique Lyonnais komende donderdag in het verschiet kan het een prachtige week worden voor het elftal van Bosz.

Maar bij Ajax willen ze niet te veel op de zaken vooruitlopen. Aanvoerder Davy Klaassen: "Eerst Lyon, dan zondag en dan zien we wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl