Dirk Kuijt
NOS VoetbalAangepast

'Alles lijkt verloren, maar Feyenoorders geven nooit op'

"We kunnen nog uren praten over wat er allemaal verkeerd ging vanmiddag, maar het is voorbij." Een teleurgestelde Dirk Kuijt wilde de dramatische 3-0 nederlaag tegen Excelsior het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Koploper Feyenoord kon kampioen worden, maar moet na het verlies tegen Excelsior het eventuele kampioensfeest nog een week uitstellen. "Volgende week moet het gebeuren", aldus aanvoerder Kuijt. "Alle energie gaat naar die wedstrijd, dan moet het maar in onze eigen Kuip gebeuren."

Kuijt: Feyenoorders geven nooit op

Volgens Kuijt had druk niets te maken met de offday van Feyenoord in het duel met Excelsior. "Met die druk hebben we het hele seizoen te maken, maar wij kunnen daarmee omgaan. We zijn vandaag niet onszelf geweest."

De 36-jarige Kuijt is ervan overtuigd dat het volgende week allemaal goedkomt. "Al achttien jaar wachten we hierop en slepen we elkaar door het vuur. Feyenoorders komen altijd weer overeind en geven nooit op. Alles lijkt nu verloren, maar er is ook nog alles om voor te spelen."

Incident

Ook teamgenoot Eljero Elia probeerde positief te blijven. "Het kan gebeuren, wij hebben zo vaak tegenslagen gehad. Dan komen we altijd duizend keer sterker terug. Dit is gewoon een incident."

Elia: we komen duizend keer sterker terug

Elia: "Het is heel jammer als je zo dichtbij bent, maar vandaag is het gewoon jammer. Alles zat tegen. Ik heb er sowieso vertrouwen in dat het volgende week thuis tegen Heracles helemaal goedkomt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl