Gaviria maakt werk QuickStep fraai af

Fernando Gaviria Quick-Step Floors Cycling Team/ Tim De Waele - ┬ęTim De Waele

Fernando Gaviria heeft de derde etappe gewonnen in de Giro d'Italia, maar niet in een massasprint. De Colombiaan maakte het werk van zijn ploeg QuickStep, die de boel op de kant zette in de finale, knap af. Hij is ook de nieuwe leider.

Er gebeurde niet veel in de korte, 148 kilometer lange etappe naar Cagliari. Drie renners (Ivan Rovny, Jan Tratnik en Eugert Zhupa) reden lang voorop en werden met nog zo'n dertig kilometer voor de boeg gegrepen door het peloton.

Op dat moment, terwijl de wind langs de kust een rol begon te spelen, nam de nervositeit in het peloton toe. De klassementsrenners reden naar voren, maar misten toch allemaal de slag toen QuickStep op elf kilometer van de finish het tempo flink opschroefde.

1/2QuickStep rijdt concurrentie aan gort, Gaviria maakt het af
2/2Giro: lange samenvatting etappe 3

Kwartet kon mee

Slechts vier renners konden mee: Giacomo Nizzolo (Trek), Rudiger Selig (Bora), Konstantin Siutsou (Bahrein) en Nathan Haas (Dimension Data). Haas probeerde de zege nog te stelen met een late uitval, maar Gaviria was alert.

De Colombiaan mocht ook de roze trui aantrekken. De Nederlandse klassementsrenners zaten in de eerste groep en verloren alleen tijd (tien seconden) op Bob Jungels, die van de kanshebbers voor het klassement de beste zaken deed.