Samuel Armenteros maakt de 3-0, zijn 19de goal van het seizoen. Pro Shots

Heracles op rand van de play-offs

time icon Aangepast

Heracles Almelo heeft een grote stap gezet naar de play-offs om Europees voetbal. De Almeloƫrs zegevierden op eigen veld met 4-0 over een zwak ADO Den Haag en hebben daardoor de negende plaats stevig in handen.

Na een knal van Sheraldo Becker op de vuisten van Heracles-doelman Bram Castro, nam Heracles het initiatief over. Met een prachtige volley die via de onderkant lat in het doel vloog, bracht Reuven Niemeijer de thuisploeg op voorsprong en nog binnen het kwartier scoorde hij na goed werk van Brandley Kuwas en Tim Breukers ook de 2-0.

Na rust schoot Samuel Armenteros, die voor rust al de paal had geraakt, onberispelijk de bal in de kruising: 3-0. Het was het 19de doelpunt van het seizoen voor de clubtopscorer.

De fans begonnen daarna iets te vroeg aan een eerbetoon aan vertrekkend voorzitter Jan Smit, met als gevolg tien minuten blessuretijd. Daarin liet Thomas Bruns de aanhang nog eens opveren.

Heracles, dat volgende week op bezoek gaat bij koploper Feyenoord, heeft nu drie punten voorsprong op nummer tien FC Groningen. De Groningers spelen volgende week bij FC Twente. Het doelsaldo van de Groningers is beter.

Statistieken Heracles Almelo-ADO Den Haag

STER Reclame