Spelers van PEC Zwolle na de eerste treffer

PEC Zwolle verzekert zich van handhaving

PEC Zwolle heeft op eigen kracht het eredivisieschap veiliggesteld dankzij een 2-1 zege op sc Heerenveen.

Beide ploegen kregen een enorme kans in de openingsfase. Youness Mokhtar schoot over namens PEC en Yuki Kobayashi zag een vrije trap met moeite gekeerd worden door Mickey van der Hart.

De thuisploeg kwam al na 18 minuten met tien man te staan toen Ouasim Bouy de rode kaart kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis voor het vasthouden van de doorgebroken Reza Ghoochannejhad. Niet veel later schoot Danny Holla met een prachtige vrije trap PEC Zwolle op voorsprong.

Spandoek Ron Jans
    Queensy Menig viert de 2-0 tegen sc Heerenveen

Heerenveen, dat via Ghoochannejhad een kans op de 1-1 kreeg (Van der Hart redde met de voet), lette kort na rust niet op. Invaller Queensy Menig pakte Jerry St. Juste de bal af op de achterlijn en schoot raak: 2-0.

De Friezen probeerden het tij wel te keren, maar creëerden bitter weinig. De tien van de scheidende coach Jans bleven moeiteloos overeind en waren op de counter zelfs een stuk gevaarlijker. Pas ver in blessuretijd maakte Ghoochannejhad de enige tegentreffer: 2-1.