Spelers van Ajax vieren feest in de Arena
NOS VoetbalAangepast

Ajax mag weer hopen op titel na zege op Go Ahead

Ajax is nog volop in race voor de landstitel. De Amsterdammers liepen simpel met 4-0 over Go Ahead Eagles heen en verkleinden daardoor het gat met koploper Feyenoord naar één punt. Go Ahead speelt volgende week nergens meer voor: de ploeg is gedegradeerd.

De tweede plaats, dat leek voor Ajax na de nederlaag tegen PSV het hoogst haalbare in de eredivisie. De Amsterdammers hadden bovendien het zware tweeluik tegen Olympique Lyonnais voor de boeg, terwijl Feyenoord in een verkapte thuiswedstrijd tegen Excelsior de titel voor het grijpen leek te hebben.

Toch zei Bosz vooraf nog wel een sprankje hoop te hebben dat Ajax kampioen kon worden. Dat sprankje groeide in de Arena, mede door de ineenstorting van Feyenoord op Woudestein, uit tot een behoorlijk felle vonk.

Veel wijzigingen bij Ajax

Ajax begon met zeven andere spelers in de basis dan in het spektakelstuk tegen Lyon. Maar ook die 'B-garnituur' was een forse maat te groot voor Go Ahead. Justin Kluivert (schuiver) en Kasper Dolberg (van richting veranderd schot) brachten Ajax op 2-0.

  • Pro Shots
    Hakim Ziyech en Kenny Tete hebben lol op de bank
  • ANP
    Jarchinio Antonia baalt na het afkeuren van zijn doelpunt
  • ANP
    Frenkie de Jong juicht na zijn eerste treffer voor Ajax

Jarchinio Antonia deed wel wat terug voor de Eagles, maar zijn goal werd afgekeurd. Het was echter de vraag of dat terecht was. Sam Hendriks stond wel buitenspel, maar hij raakte de bal niet. Feit was dat de 2-1 niet werd genoteerd.

Direct na rust kopte invaller Frenkie de Jong de 3-0 binnen. Ajax had de score daarna nog veel verder op kunnen voeren, maar Theo Zwarthoed voorkwam behoorlijk wat goals. Op de 4-0 van Matteo Cassierra had hij echter geen antwoord.

Kampioenschap nog mogelijk voor Ajax

Willen de Amsterdammers volgende week voor de 34ste keer in de clubhistorie kampioen van Nederland worden, dan zullen ze in Tilburg moeten afrekenen met Willem II en hopen dat Feyenoord in eigen huis niet kan winnen van Heracles Almelo.

Wanneer Feyenoord met grote cijfers verliest, kan een gelijkspel volstaan voor de ploeg van Bosz. Dan wordt de titelstrijd beslist op doelsaldo. Dat is nu nog in het voordeel (+5) van de Rotterdammers. In 2007 kwam Ajax in Tilburg een doelpunt te kort voor de titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl