Politie op Hofplein Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Rellen in Rotterdam na nederlaag Feyenoord, 100 arrestaties

In de Rotterdamse binnenstad hebben Feyenoordsupporters, boos over het mislopen van het kampioensfeest, de confrontatie met de politie gezocht. Na afloop van de nederlaag tegen Excelsior bekogelden relschoppers de agenten met bierblikken, vuurwerk, hekken en terrasstoelen. De politie heeft zo'n honderd mensen aangehouden.

Aan de hand van videobeelden van de onlusten denkt de politie in de komende dagen nog meer relschoppers op te kunnen pakken. Het is de bedoeling om hen te beletten om mee te doen aan het eventuele kampioensfeest in Rotterdam van volgende week. Het is nu weer rustig in de binnenstad.

Onder meer op de Coolsingel, het Schouwburgplein, het Hofplein en het Stadhuisplein kwam de mobiele eenheid in actie tegen de relschoppers. Daarbij werden honden en een waterkanon ingezet om de jongeren te verspreiden. Veel relschoppers zijn gebeten door politiehonden.

In het centrum zijn hier en daar vernielingen aangericht en winkelruiten ingegooid. De politie sloot delen van het centrum voor het publiek af.

Rellen in Rotterdam

Bij de Kuip bleef het rustig na afloop van de wedstrijd. Enkele honderden trouwe fans ontvingen de bus met Feyenoordspelers met applaus en vuurwerk bij aankomst in het eigen stadion.

Op het NS-station Utrecht Centraal kwam het even tot botsingen tussen aanhangers van Feyenoord en van Ajax die per trein naar huis terugkeerden. Ajax won vandaag in Amsterdam en daardoor ligt de strijd om de landstitel tussen beide clubs nog open.

Teleurstelling in de Kuip

In stadion Woudestein, in De Kuip en bij de Feyenoordfans in de binnenstad van Rotterdam was de ontgoocheling groot, toen duidelijk werd dat de Rotterdamse club er niet in zou slagen vandaag het kampioenschap te pakken. In het uitverkochte stadion De Kuip, waar de fans de wedstrijd op grote schermen volgden, waren na de 2-0 van Excelsior al de eerste tranen te zien bij de Feyenoord-aanhang.

Na het derde tegendoelpunt was de ontzetting op de gezichten groot. Alleen bij winst kon de club zich vandaag kampioen noemen, maar de stad was al helemaal voorbereid op een groot feest. Burgemeester Aboutaleb verliet het Excelsiorstadion toen duidelijk werd dat een overwinning er niet meer in zat.

Vuurwerkgeknal

Ruim voor het laatste fluitsignaal zochten Feyenoordfans massaal de uitgang op. Mensen op het Stadhuisplein en de Binnenrotte toonden zich eveneens ontzet over het verloop van de wedstrijd; op de Binnenrotte waren vuurwerkknallen te horen toen Excelsior scoorde.

Als Feyenoord vanmiddag had gewonnen, zou de kampioensschaal rond 18.00 uur in de Kuip worden overhandigd aan de ploeg. Nu moeten de Rotterdammers ten minste een week wachten voordat die gelegenheid zich weer voordoet: Feyenoord speelt volgende week thuis tegen Heracles.

  • NOS
    Teleurstelling in De Kuip
  • NOS
    De ontgoocheling is op de gezichten af te lezen
  • NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl