NOS SportAangepast

Eerste winst crosser Herlings in koningsklasse

Jeffrey Herlings heeft zijn eerste grote overwinning in de koningsklasse van de crosswereld binnen. De Nederlandse fabrieksrijder was zondag in Kegums tijdens de Grand Prix van Letland in beide manches van de MXGP-klasse veruit de sterkste.

Herlings crosst naar eerste MXGP-zege

Herlings debuteert dit seizoen in de koningsklasse. Door blessures kon de Nederlander dit seizoen nog geen voorname rol spelen. Onlangs in Valkenswaard tekende hij voor zijn eerste podiumplaatsen: twee keer derde.

Oppermachtig

Zondag was Herlings op het zware zandcircuit van Kegums, waar de zevende grand prix van het seizoen op het programma stond, een klasse apart. De beste crosser in de kwalificatie was twee keer goed weg bij de start. In beide manches nam hij nog in de eerste ronde de leiding om die niet meer af te staan.

"Ik hoop dat dit het begin van iets moois is. Ik heb een zware tijd achter de rug. Ik zie dit als een leerjaar, maar dit is wel een belangrijke overwinning voor me"', reageerde de Nederlander direct na de race.

Jeffrey Herlings

Herlings begon de GP van Letland als de nummer acht van het WK-klassement. Door de vijftig punten voor zijn dubbele zege in Kegums is hij een plaats gestegen op de ranglijst.

Pech voor Gajser

WK-leider Tim Gajser kende een slecht weekeinde. In de eerste manche kwam hij ten val na een botsing met de Spanjaard Jose Butron. Uiteindelijk finishte de Sloveen als vijfde.

In de tweede manche maakte Gajser in de slotfase een nog hardere smak zonder dat daar iemand anders bij betrokken was. Hij veroverde geen WK-punten en raakte zijn leidende positie in de strijd om de wereldtitel, kwijt aan de Italiaan Antonio Cairoli, die achter Herlings naar de tweede plaats reed.

Cairoli, achtvoudig wereldkampioen, heeft 258 punten. Gajser staat tweede met 241 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl