Feyenoordaanhangers bij stadion Woudestein
NOS NieuwsAangepast

Zingen en vuurwerk; in Rotterdam zit de stemming er goed in

Rotterdam is volgestroomd met aanhangers van Feyenoord. Hun club kan vanmiddag voor het eerst in 18 jaar weer kampioen worden.

Zowel in de binnenstad, als bij Feyenoord-stadion De Kuip en het Excelsior-stadion Woudestein is het druk. Feyenoord speelt vanaf 14.30 uur uit bij Excelsior, maar Woudestein biedt slechts plaats voor 4500 mensen. De meeste mensen in het stadion zijn Feyenoord-supporter; meer dan 200 stewards zien toe op de orde. Tienduizenden supporters volgen de wedstrijd in De Kuip of in de binnenstad. Vooral in De Kuip wordt uit volle borst gezongen.

Het Stadhuisplein is afgesloten door de politie, omdat het vol is. Fans worden doorgestuurd naar de Binnenrotte en omgeving.

  • NOS/Tanja Braun
    Iedereen doet zijn best om iets van de wedstrijd te kunnen zien
  • NOS/Tanja Braun
    Pleinen en cafés zijn vol, niemand wil iets missen van de wedstrijd

De Kuip is uitverkocht. In het stadion is de wedstrijd op schermen te zien. Mocht Feyenoord kampioen worden, dan gaan de spelers na de wedstrijd naar De Kuip, waar ze de kampioensschaal overhandigd krijgen.

Rond 12.00 uur was het al goed druk bij De Kuip, zegt verslaggever Roel Pauw. De sfeer zat er volgens hem toen al goed in. Er werden clubliederen gezongen en vuurwerk werd afgestoken. Een Feyenoordaanhanger vertelde dat veel fans de afgelopen weken naar België zijn gegaan om vuurwerk te kopen.

Veel supporters kwamen met de trein naar Rotterdam. Vanuit verschillende plekken werd gemeld dat het onrustig was in treinen en op stations.

Op Rotterdam CS ging het automatische brandalarm af. Volgens RTV Rijnmond kwam dat doordat voetbalfans vuurwerk hadden afgestoken. Het station werd ontruimd, maar na een controle van de brandweer al snel weer vrijgegeven.

Feyenoord-aanhangers hebben vuurwerk afgestoken in Rotterdam CS

Stadion Woudestein is afgezet met een ring van containers. Slechts op een paar plekken zijn er openingen, zodat mensen het stadion in kunnen. De politie wil op die manier voorkomen dat supporters die geen kaartje hebben toch proberen het stadion in te komen.

Er zijn toch mensen zonder kaartje naar Woudestein gekomen. Zij stonden op straat buiten het stadion te wachten op de spelersbus van Feyenoord en juichten de ploeg toe toen de bus langzaam langs de menigte reed.

Feyenoordfans wachten spelersbus op bij Woudestein

Als Feyenoord vandaag niet wint, moet het kampioenschap waarschijnlijk een week worden uitgesteld. Toch is Rotterdam de afgelopen dagen op allerlei manieren al voorbereid op het kampioenschap en de huldiging.

Op de Coolsingel in het centrum van de stad zijn vanochtend vroeg hekken neergezet. De straat is deels afgesloten voor auto's en fietsers.

De fontein op het Hofplein is groen gekleurd (de stadskleur van Rotterdam) en aan het oude Shellgebouw aan de Schiekade hangt een reusachtige vlag.

Als Feyenoord vandaag kampioen wordt, dan wordt de kampioensschaal overhandigd in De Kuip. De schaal is daar al aanwezig. De organisatie heeft daarvoor gekozen, omdat het makkelijker was om de schaal voor de wedstrijd naar het stadion te brengen dan na afloop.

De huldiging volgt morgen vanaf 12.00 uur op de Coolsingel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl