Dirk Kuijt
NOS VoetbalAangepast

Kuijt heeft altijd 'het geloof' gehad

Dirk Kuijt had een doel bij zijn terugkeer twee jaar geleden in Rotterdam-Zuid. Kampioen worden met Feyenoord. In zijn eerste periode van 2003 tot 2006 lukte dat tot zijn teleurstelling niet, maar na de KNVB-beker van vorig jaar kan hij zondag zijn grote droom waarmaken.

"Vriend en vijand lachten me uit toen ik twee jaar terug zei dat ik voor de prijzen kwam", aldus Kuijt. "Dat was ook veel gevraagd in de positie waarin we toen stonden. Maar ik heb altijd de overtuiging gehad dat het kon. Ik heb er vanaf dag één in geloofd."

Dirk Kuijt

Vorig jaar ging de titeldroom na een dramatische reeks van zeven nederlagen na de winterstop de mist in, maar dit jaar bleef een terugslag uit. "Het belangrijkste is dat we er als spelers in zijn gaan geloven", aldus Kuijt.

"In twee jaar tijd zijn we getransformeerd naar een fantastisch team", ging Kuijt verder. "We hebben er alles voor gedaan en gelaten. Om met zijn allen samen tot succes te komen is een magisch gevoel."

Het andere geloof

De mogelijke titel is zeker ook de titel voor Kuijt, ondanks dat hij dit seizoen enkele keren op de bank moest plaatsnemen.

In de zomer viert Kuijt zijn 37ste verjaardag. De cirkel lijkt rond als hij als aanvoerder van de Rotterdamse kampioensploeg de schaal in ontvangst mag nemen. Op zondag nog wel. Het had ook anders kunnen zijn, legt Kuijt uit. Want er is ook een ander geloof.

Dirk Kuijt terug bij Feyenoord in 2015

"Ik ben met het geloof grootgebracht en dat is er nog steeds", aldus Kuijt. "Maar dat geloof zie ik los van het geloof in de titel van Feyenoord. Het heeft me wel gebracht tot de persoon die ik nu ben."

Ook op zondag

Als christelijke Katwijker mocht Kuijt van zijn ouders niet op zondag voetballen en mocht hij op zondag nooit een wedstrijd gaan kijken. Interesse van profclubs voor het talent van Quick Boys hielden zijn ouders tegen.

"Toen ik 17 was geworden, lieten mijn ouders de keuze aan mezelf en ging ik naar FC Utrecht", aldus Kuijt. De rest is geschiedenis. "Heel bijzonder dat ik hier nu sta om mijn loopbaan op een fantastische manier te bekronen. Ik ben mijn ouders heel dankbaar."

Doelpunten Kuijt dit seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl