Bij een zoektocht naar de resten van een vermoorde Noord-Ierse activist in Noord-Frankrijk zijn mensenbotten gevonden. Over een week moet duidelijk zijn of de resten inderdaad zijn van Seamus Ruddy, die in 1985 in Frankrijk werd vermoord.

Ruddy, die als leraar Engels in Parijs werkte, werd meegelokt naar een bos en vermoord door de Irish National Liberation Army (INLA), een splintergroep van de IRA waarbij hij zelf betrokken was. De organisatie streed voor de afscheiding van Noord-Ierland van Groot-Brittannië en de vorming van één groot Ierland.

Aanwijzingen

Ruddy is een van de zogenoemde disappeared, zestien mensen die werden ontvoerd, vermoord en op geheime locaties begraven tijdens het Noord-Ierse conflict. Inmiddels zijn de resten van twaalf van hen teruggevonden.

Ruddy was de enige die werd vermoord door de INLA en niet door de IRA. Hij werd het slachtoffer van een intern conflict bij de organisatie.

In de bossen bij Rouen is eerder naar Ruddy gezocht. Zijn familie wil hem begraven in Noord-Ierland. Nu waren er nieuwe aanwijzingen over de plek waar hij zou zijn begraven. Die informatie kwam van bronnen rond de INLA.

STER reclame