Jeffrey Herlings KTM Media/Ray Archer

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft op het circuit van Kegums de kwalificatiewedstrijd gewonnen voor de Grote Prijs van Letland, die zondag op het programma staat. Glenn Coldenhoff eindigde als 12de in de kwalificatie op het circuit, waar hij twee jaar geleden de grand prix won.

De 22-jarige Herlings heeft daardoor de beste uitgangspositie voor de zevende wedstrijd van het seizoen in de MXGP-klasse. Het is de eerste keer dat hij een kwalificatieheat op zijn naam schrijft in de koningsklasse van de motorcross.

Herlings op dreef

De drievoudig wereldkampioen in de MX-2 categorie was sowieso op dreef, want eerder op de dag zette hij al de snelste tijd op de klokken in zowel de vrije training, als in de officiële tijdtraining.

Herlings kende een moeilijke start van zijn eerste jaar in de MXGP. Wegens een polsblessure, een gebroken middenhandsbeentje en aanpassingsproblemen aan de zwaardere motor, brachten de eerste wedstrijden van dit seizoen hem nog geen succes. Twee weken geleden stond hij in Valkenswaard wél voor de eerste keer op het podium, met twee derde plaatsen.

Zondag start om 13.15 uur de eerste manche van de GP in Letland en om 17.10 uur de tweede. Beide manches zijn live te volgen via NOS.nl.

STER reclame