Panda's Xing Ya (links) en Wu Wen
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Panda's Ouwehands waarschijnlijk eind mei naar buiten

De panda's Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark mogen waarschijnlijk eind deze maand naar buiten. "De panda's willen zelf ook graag naar buiten", zegt Ouwehands-directeur Robin de Lange tegen RTV Utrecht. "Ze eten de Nederlandse bamboe en ze zijn gezond. Het gaat hartstikke goed met ze."

Voor de poorten van de dierentuin in Rhenen staat al weken: Welkom Xing Ya en Wu Wen. Maar sinds hun aankomst ruim drie weken geleden zitten de 3,5 jaar oude reuzenpanda's in quarantaine. Het officiële welkom is afhankelijk van de Chinezen. De dierentuin moet namelijk afwachten of er een Chinese delegatie komt. "Waarschijnlijk wel, maar ik ben nog steeds in overleg met de Chinese ambassade", zegt De Lange.

De directeur verwacht een dezer dagen duidelijkheid. Hij gaat ervan uit dat de presentatie nog voor het eind van deze maand is. Voor mogelijke parkeerproblemen bij grote zomerdrukte voor de panda's is inmiddels een tijdelijke oplossing gevonden: een extra parkeerplaats met 1400 plekken op industrieterrein Remmerden.

Advertentie via Ster.nl