Stefano Pirazzi
NOS WielrennenAangepast

Twee Italiaanse renners positief bevonden op vooravond Giro

Twee Italiaanse wielrenners zijn aan de vooravond van de Giro d'Italia betrapt op het gebruik van doping. Nicola Ruffoni en Stefano Pirazzi hebben verboden groeihormonen gebruikt en zijn eind april bij een out-of-competition-controle tegen de lamp gelopen.

De twee renners, ploeggenoten bij de Italiaanse ploeg Bardiani-CSF, zijn door de internationale wielerbond UCI direct op non-actief gesteld. Pirazzi en Ruffoni kunnen nog wel aanspraak maken op controle van de b-staal.

De 30-jarige Pirazzi boekte in 2014 een ritzege in de Giro. Sprinter Ruffoni (26) won eind april nog twee ritten in de Ronde van Kroatië.

Eerder op de avond, tijdens de feestelijke ploegenvoorstelling op Sardinië, stonden de twee renners nog naast hun ploeggenoten op het podium.

Hele ploeg geschorst?

Het kan zijn dat de complete ploeg van Bardiani de Giro moet verlaten. Regels van de de internationale wielerunie UCI schrijven voor dat als er binnen een bepaalde tijd meerdere renners van dezelfde ploeg betrapt worden op het gebruik van verboden middelen, de gehele ploeg tussen de 15 en de 45 dagen geschorst kan worden. Of dat ook nu al geldt voor Bardiani, is vooralsnog onduidelijk.

De UCI heeft de zaak naar de disciplinaire commissie gestuurd die hierin uitspraak zal doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl