pakketjes van Chinese webwinkels
NOS Nieuws

PostNL gaat pakketjes van Chinese webshop sneller bezorgen

De grote Chinese webshop AliExpress gaat zijn pakketjes in Nederland door PostNL laten bezorgen. Door de deal kunnen klanten hun bestellingen een stuk sneller thuiskrijgen: binnen 5 tot 7 dagen in plaats van tussen de 2 weken en 2 maanden.

Nederlanders bestellen steeds vaker spullen van Chinese webshops. Vorig jaar ging het al om 190 miljoen euro. Voordeel is dat spullen uit China goedkoop zijn, nadeel is de lange bezorgtijd en de kans op een naheffing van de douane. Voor bestellingen boven de 22 euro van buiten de EU moet je namelijk nog inklaringskosten, btw of invoerrechten betalen.

Door de deal tussen AliExpress en PostNL wordt die bezorgtijd nu dus fors minder. AliExpress, onderdeel van de Alibaba Group, gaat de bestellingen in China direct leveren aan het Aziatische dochterbedrijf van PostNL. "Dit biedt AliExpress rechtstreeks toegang tot ons Nederlandse distributienetwerk", aldus PostNL.

De overeenkomst kan meer concurrentie betekenen voor Nederlandse webshops zoals Bol.com en Coolblue. Tot nu toe worden er vooral kleinere en goedkopere producten uit China besteld, ook vanwege de douanekosten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl