Broers Koeman: geweldig Ajax en gênante KNVB

Aangepast

Ronald en Erwin Koeman, respectievelijk trainer en assistent bij de Engelse club Everton, hebben genoten van de halve finale tussen Ajax en Olympique Lyonnais (4-1) in de Europa League. "Eindelijk weer eens reclame voor het Nederlandse voetbal."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ajax kan ook Manchester United verslaan'

NOS-verslaggever Joep Schreuder was in Engeland voor een interview met de gebroeders Koeman. Ronald zat woensdag op de tribune in de Arena en zag "een geweldig Ajax" voetballen.

"De intensiteit waarmee ze speelden, er werd goed druk gezet. Het was zeer goed!" Daar is broer Erwin het mee eens. "We kunnen weer een beetje trots zijn."

Winnen van United

Mocht Ajax de finale van de Europa League halen, achtten de Koemans de kans groot dat de Amsterdammers die ook kunnen winnen. "Laat ze eerst maar de finale halen, maar dan kan Ajax zeker winnen van Manchester United."

Hans Engelbrecht
@HansEngel9
NOS TV met Joep Schreuder op bezoek bij Ronald en Erwin Koeman in Liverpool. Praten over het kampioenschap van Feyenoord, en de bondscoach.
2 jaar geleden

De Koemans gaven ook hun mening over de gang van zaken bij de KNVB. Met name de perikelen rondom een nieuwe Nederlandse bondscoach verdiende volgens de broers "geen schoonheidsprijs".

"Het is niet mooi wat er gebeurt", aldus Ronald. "Er vallen nu ook slachtoffers, maar dit is niet iets van de laatste paar weken. Je moet verder terug, dit is na het WK in Brazilië al begonnen. En het is in de tussentijd niet beter geworden."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Geen schoonheidsprijs voor de KNVB'

Erwin vond het vooral gênant dat de gesprekken die technisch directeur Hans van Breukelen had met kandidaten Dick Advocaat en Henk ten Cate naar buiten kwamen. Ook Ronald was van mening dat dit binnenskamers moest blijven.

"Voetbal heeft baat bij rust. De laatste maanden kwam er te veel nieuws naar buiten. Dat is niet goed, maar ik denk dat Advocaat wel een goede keuze is voor de rest van de WK-kwalificatiereeks. Vervolgens kan de KNVB kijken naar een geschikte opvolger."

Koeman niet beschikbaar

Ronald benadrukte meteen dat hij in ieder geval nog niet beschikbaar is. "Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Everton, dus dat is onmogelijk. Hans en ik hebben elkaar wel gesproken, maar ik ben niet beschikbaar. Dat kan niet met mijn contract."

STER Reclame