Schöne genoot van gebaar fans: maak je niet vaak mee

Aangepast
Lasse Schöne, een dag na Ajax-Olympique Lyonnais NOS

Met kleine oogjes en een brede lach op zijn gezicht, arriveerde Lasse Schöne donderdagochtend op Sportpark De Toekomst. De middenvelder van Ajax keek met een heerlijk gevoel terug op de klinkende zege op Olympique Lyonnais (4-1) in de halve finales van de Europa League.

Na afloop van de wedstrijd verzamelden honderden supporters zich buiten het stadion, onder het Arenadek. De spelers kregen daar snel lucht van, kwamen naar buiten en werden één voor één toegezongen.

"Dat maak je niet vaak mee. Daar gaan we later nog met veel plezier op terugkijken. Al die mensen. Dat is uniek. Wat een geweldig gebaar", zegt Schöne. "Toen ik thuiskwam heb ik eerst nog een biertje gedronken met mijn vader. Ik heb prima geslapen daarna."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schöne genoot van gebaar fans: maak je niet vaak mee

Uitverdedigen

Ondanks de mooie overwinning had Schöne wel een wat zure nasmaak overgehouden aan de wedstrijd. Het enige doelpunt van Lyon kwam tot stand na ongelukkig uitverdedigen van de Deen. "Ik wilde de bal terugkoppen naar waar die vandaan kwam. Die was niet lekker weggewerkt. Gelukkig viel daarna de 4-1, waardoor het toch nog een lekkere avond werd."

Schöne heeft geleerd van de uitwedstrijd tegen Schalke 04. In de kwartfinales tegen de Duitse club was Ajax ook oppermachtig in de thuiswedstrijd, maar de 2-0 voorsprong werd in Duitsland uit handen gegeven. De Amsterdammers kwamen in Gelsenkirchen zelfs met 3-0 achter. Doelpunten in de verlenging van Nick Viergever en Amin Younes brachten uiteindelijk redding.

"Het is nog niet gespeeld, ondanks de fantastische uitgangspositie. We moeten nog spelen en deze mooie overwinning niet laten vallen omdat we denken dat we er al zijn."

1/2Lasse Schöne loopt op het Arena-dek naar de supporters die staan te wachten ANP
2/2Ajaxsupporters zingen spelers toe na de wedstrijd Ajax-Olympique Lyonnais ANP

STER Reclame