Britse media verzamelen zich bij Buckingham Palace

Een man wandelt bij Buckingham Palace vanochtend Reuters

In alle vroegte hebben Britse media zich verzameld voor Buckingham Palace. Op beelden is te zien dat om 06.00 uur allerlei cameraploegen stonden opgesteld voor het paleis in Londen.

In het geruchtencircuit werd vanochtend gespeculeerd over de gezondheid van de 95-jarige prins Philip. Populaire tabloids als de Daily Star schrijven dat er mogelijk iets mis is met de prins. Later kwamen er echter geruststellende geluiden uit het Paleis.

Volgens de BBC is er een spoedbijeenkomst voor personeel op het paleis gepland om 11.00 uur. De omroep meldt dat er geen zorgen zijn over Philip of Elizabeth en dat de bijeenkomst ook niet over de gezondheid van het koninklijk paar gaat. Dit soort bijeenkomsten zou ongeveer een keer per jaar plaatsvinden.

De BBC en de persbureaus AP en Reuters schrijven dat zowel koningin Elizabeth als prins Philip gisteren nog in goede gezondheid leek te zijn. De koningin had gisteren een bijeenkomst met premier May en Philip was bij een cricketclub in Londen. Ook vandaag hebben ze verplichtingen.

Er waren ook vanochtend vroeg geruchten dat Buckingham Palace met een persverklaring zou komen, maar die is tot nu toe uitgebleven.

Bij de Britse tabloid The Sun was de opwinding vanochtend kennelijk zo groot dat er een fout werd gemaakt. Per ongeluk werd een overlijdensbericht voor prins Philip gepubliceerd: