'Lyon krijgt pak slaag van jonkies Ajax'

Aangepast
France Football France Football

De buitenlandse media reageren woensdagavond verbaasd op de ruime zege (4-1) van Ajax op Olympique Lyonnais in de halve finales van de Europa League. "Lyon kreeg een pak slaag", schreef France Football op zijn website.

L'Équipe moest constateren dat Lyon "complètement craqué" (volledig gekraakt) werd door Ajax. "En wie had dat gedacht? Zeker na de zege van Lyon in de achtste finales tegen één van de favorieten, AS Roma, en na de hel in Istanboel in de kwartfinales tegen Besiktas."

De krant richtte na afloop van het duel in Amsterdam, om 20.30 uur, zijn blik dan ook maar snel op die andere wedstrijd waar een Franse club in vertegenwoordigd was, Juventus-Monaco. Ook dat liep niet goed af (2-0).

L'Équipe L'Équipe

De Duitse boulevardkrant Bild had de mooiste kop in petto: "Ajax-Bubis ballern Lyon weg" (vrij vertaald: 'Ajax-jonkies spelen Lyon zoek').

Het elftal van Ajax was het op-één-na-jongste basisteam dit jaar in Europees verband, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 137 dagen. Alleen Racing Genk stelde dit seizoen een jonger team op.

Verder liep Bild alvast iets op de zaken vooruit: "Die Mannschaft von Trainer Peter Bosz kann Historisches schaffen. Es wäre der erste Titel seit dem Champions League-Sieg 1995!"

Bild Bild

In België zag Sporza een "fantastische voetbalavond" waarin Ajax de grote winnaar was.

Sporza Sporza

Het Italiaanse Gazzetta dello Sport constateerde tenslotte dat Ajax al nagenoeg zeker is van de finale van de Europa League. Een conclusie die eigenlijk alle media wel deelden. Wordt vervolgd op donderdag 11 mei.

Gazzetta dello Sport Gazzetta dello Sport

STER Reclame