Ajax geniet, maar rekent zich nog niet rijk

Bosz: het had ook 7-3 of 8-4 kunnen worden

"Ik vond het een bizarre wedstrijd." Zo begint Ajax-trainer Peter Bosz zijn analyse na afloop van de glorieuze 4-1 overwinning op Olympique Lyonnais in de halve finale van de Europa League. "We begonnen slecht, kwamen direct onder druk te staan, maar de eerste twee kansen van ons gingen er direct in. Met het fantastische publiek erachter ontstaat er dan wel iets."

Bosz zag zijn ploeg kans op kans creëren, maar ook Lyon had meer goals kunnen maken. "Een uitslag van 7-3 of 8-4 had vanavond ook gekund. Maar dit is een hele goede uitgangspositie. Al zullen we ook in Lyon een topprestatie moeten leveren om de finale te bereiken. Het is zeker nog niet gestreden", aldus Bosz.

Ziyech: we moeten niet denken dat we er al zijn

Hakim Ziyech was een van de uitblinkers bij Ajax. Hij stond zelf niet op het scorebord, maar gaf bij drie van de vier goals wel de assist. "Het begin was rommelig. Maar door de eerste goal kregen we steeds meer vertrouwen. Dat kan cruciaal zijn, aan een jonge ploeg als deze geeft dat een extra boost."

Ondanks de ruime zege vond Ziyech het toch jammer dat de score niet verder opgevoerd werd door Ajax. "We hebben meer gescoord dan tegen Schalke, maar als je iets nauwkeuriger bent, maak je het af. Dat reken ik mezelf ook aan, want ik heb wel een, twee of drie kansen gehad."

Tete: iedereen is blij, het is een gekkenhuis

Mede door een schorsing van Joël Veltman, mocht Kenny Tete als rechtsback meedoen tegen Lyon. Ook hij speelde sterk. "Elke jongen droomt ervan om een halve finale te spelen. Ik voel me gezegend dat ik vandaag mee mocht doen", vertelt Tete.

"Natuurlijk is het frustrerend hoe het dit seizoen gaat. Je speelt niet zo veel als de andere jongens. Tijdens deze wedstrijd heb ik alleen maar genoten. Ik loop met een dikke glimlach weg. Het is buiten een gekkenhuis, iedereen is blij. Dat is het mooiste wat er is."

58 gerelateerde artikelen