NOS VoetbalAangepast

Kennen ze bij Lyon de spelers van Ajax wel?

Olympique Lyonnais is vanavond tegen Ajax de favoriet in de eerste halve finale van de Europa League. De Franse topclub had niet verwacht in deze fase een Nederlandse ploeg te treffen. "Ik ken van Ajax alleen Davy Klaassen", zegt middenvelder Mathieu Valbuena.

Kennen ze bij Lyon de spelers van Ajax wel?

"Klaassen is een beetje een mentor voor alle jonge spelers", gaat Valbuena verder. "Ze hebben veel jonge jongens, maar dat hoort bij de cultuur van Ajax. Maar andere spelers ken ik niet echt. Ze zijn in alle linies sterk, geloof ik. Je haalt niet zomaar de halve finale van de Europa League."

Mazzel voor Ajax

Memphis Depay is niet speelgerechtigd voor Lyon omdat hij eerder dit seizoen al voor Manchester United uitkwam in Europa. En Ajax heeft nog een mazzeltje, want topscorer Alexandre Lacazette kampt met een blessure aan zijn bovenbeen.

"Ik denk dat deze wedstrijd te vroeg komt. Ik zie hem niet meedoen woensdagavond", laat trainer Bruno Genesio weten. "Maar hij is mee voor zichzelf en voor de groep. Dat leek me het beste. Met Alex erbij is de ploeg nog beter."

Mathieu Valbuena (rechts) loopt vooraan op de training

Genesio heeft zijn spelers gewaarschuwd voor onderschatting. "We kennen de namen: Traoré, Dolberg, Younes, Ziyech, Schöne. Ze zijn met veel. De ploeg is heel compleet, heel goed. We hebben Ajax goed geanalyseerd. Ze hebben dan wel jonge spelers die onbekend zijn voor de buitenstaander, maar ze zijn goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl