Cristiano Ronaldo

Real op rand Champions League-finale na drie goals Ronaldo

Real Madrid heeft een flinke stap gezet op weg naar de eindstrijd van de Champions League. De elfvoudig winnaar van de Europa Cup I won thuis de eerste wedstrijd in de halve finales tegen Atlético Madrid met 3-0. Cristiano Ronaldo was met drie treffers de grote man.

Real en Atlético troffen elkaar ook de afgelopen drie jaar in de Champions League: in 2014 en 2016 in de finale en in 2015 in de kwartfinales. Telkens trok de Koninklijke aan het langste eind.

Witte brigade superieur

Real was voor rust superieur. Atlético kon de thuisploeg heel even bijbenen, maar slaagde er daarna niet meer in de witte brigade van coach Zinedine Zidane onder druk te zetten.

• AFP
    Cristiano Ronaldo haalt uit voor de 2-0.
  • AFP
    Cristiano Ronaldo loopt juichend weg na zijn 2-0.
  • AFP
    Casemiro liep tegen twee ellebogen tegelijk aan en moest de schade aan zijn mond even laten verzorgen.

Ronaldo opende met een kopbal de score, al zat daar wel een luchtje van buitenspel aan. Real miste vervolgens kans op kans. Zo voorkwam Jan Oblak een goal van Raphaël Varane, ging een omhaal van Karim Benzema net naast en miste Luka Modric net het doel.

Olé, olé in Bernabeu

Atlético, dat voor rust maar twee keer gevaarlijk werd, bood in de tweede helft iets meer tegenstand, al kwam Real amper in de problemen. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Ronaldo met een fraai schot de voorsprong.

Atlético werd in de slotfase te kijk gezet. Begeleid door het "olé, olé" van de tribunes speelde Real de bal rustig rond en uit een prachtige aanval zorgde Ronaldo ook nog voor 3-0.