Ladinginspecteur Rotterdam verdacht van smokkel 200 kilo coke

time icon Aangepast
OM

Een 42-jarige ladinginspecteur uit Rotterdam wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 200 kilo cocaïne. De man werd twee weken geleden al opgepakt, maar vanwege het onderzoek is zijn arrestatie nu pas bekendgemaakt. Een ladinginspecteur kan in dienst zijn bij bedrijven of havens en ziet erop toe dat ladingen volgens de regels vervoerd worden.

De cocaïne werd eind maart ontdekt in de schacht van een van de ankerkettingen van een kolenschip uit Colombia. Een speciaal team van de douane ontdekte de drugs toen het schip van boven tot onder werd doorzocht. De verdovende middelen zaten in 200 pakketten en zijn dezelfde dag nog vernietigd.

In totaal werd 200 kilo drugs aangetroffen OM

De ladinginspecteur had tijdens zijn werk toegang tot veel haventerreinen. Het zogenoemde HARC-team, een samenwerking tussen douane, Zeehavenpolitie en de fiscale opsporingsdienst Fiod, vermoedt dat de man zijn functie misbruikte om drugs veilig te stellen.

Of hij bij meer zaken betrokken is, wordt nog onderzocht. De rechtszaak tegen de man begint medio juli. Tot die tijd blijft hij in de cel.

STER Reclame