NOS VoetbalAangepast

Lyon neemt Lacazette mee naar Amsterdam

Ajax was de afgelopen dagen in de veronderstelling dat Olympique Lyonnais, tegenstander in de halve finales van de Europa League, woensdagavond niet zou kunnen beschikken over topscorer Alexandre Lacazette.

Een tweet van de Franse club wijst echter uit dat de sterspeler wél op het vliegtuig naar Amsterdam is gestapt. Hij is zelfs opgenomen in de wedstrijdselectie. Of hij ook fit genoeg is om te spelen, valt echter te bezien. Franse media melden dat die kans klein is.

Ook Corentin Tolisso heeft zich bij de selectie gevoegd. De middenvelder viel vrijdag uit met een enkelblessure tijdens het door zijn ploeg gewonnen competitieduel met Angers (2-1), maar lijkt daar voldoende van hersteld.

De 25-jarige Fransman liep in de kwartfinales van de Europa League, tegen Besiktas, een hamstringblessure op. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas liet daarop weten dat Lacazette de wedstrijd in Amsterdam zou missen.

Depay

De Fransen maakten gisteren een 21-koppige selectie bekend. Op de wedstrijddag vallen er nog drie spelers af. Memphis Depay ontbreekt in de selectie; de Nederlandse aanvaller is niet speelgerechtigd omdat hij eerder in het seizoen al Europese duels speelde voor Manchester United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl