De vrijgelaten man zegt onschuldig te zijn
NOS NieuwsAangepast

Terreurverdachte opgepakt in Sint-Oedenrode

Een arrestatieteam heeft vorige week woensdag een terreurverdachte opgepakt in Sint-Oedenrode in Noord-Brabant. De man is opgepakt op basis van informatie van de AIVD, bevestigt het OM naar aanleiding van berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. Ook een andere man werd gearresteerd.

Voornaamste doel van de actie was een 22-jarige Nederlander van Somalische afkomst. Hij zou sinds vorig jaar actief lid zijn van terreurbeweging Al-Shabaab in Somalië. De man was in Sint-Oedenrode op bezoek bij een kennis, ook van Somalische komaf.

De andere man is weer op vrije voeten, maar hij wordt formeel nog wel gezien als verdachte. Het onderzoek richt zich vooral op de 22-jarige man; hij wordt morgen voorgeleid.

Playstation

Tegen Omroep Brabant zegt de vrijgelaten man dat hij onschuldig is. "Ik ben juist gevlucht voor Al-Shabaab. De situatie in mijn land is niet goed. Ik ben juist naar Nederland gekomen om een veiliger en beter leven te hebben."

De man zegt dat hij en zijn bezoek nooit spraken over terrorisme. "We praten over voetbal en we gamen. Meer is het niet. Ik snap er niets van." De man die nog vastzit, kwam jaarlijks op bezoek bij hem thuis. Ze zouden vooral het spel Fifa op de Playstation spelen.

De politie viel ook de woning van het gezin binnen, een uur na de aanhouding. De politie nam daar telefoons en laptops in beslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl