NOS WielrennenAangepast

Giro komt met afdalingsprijs; 'levensbedreigend' zegt Poels

Dalen in het wielrennen, spektakel gegarandeerd

Goed nieuws voor de waaghalzen en lefgozers van het peloton, maar of het de veiligheid ten goede komt, is ernstig de vraag. De Giro d'Italia komt dit jaar met een prijs voor de beste daler van het peloton.

Uit het peloton klinkt ook al direct kritiek. "Ik hoop dat dit een grap is", twittert Wout Poels. "Dit is levensbedreigend."

De organisatie van de Ronde van Italië, de rittenkoers die vrijdag op Sardinië begint, heeft tien afdalingen geselecteerd waarop de tijd van alle renners wordt opgenomen. Degene die een afdaling het snelste aflegt, krijgt 500 euro. Daarnaast liggen er voor de snelste vijf renners respectievelijk 8, 5, 3, 2 en 1 punten klaar.

-

De renner die na de tien afdalingen de meeste punten heeft, mag zich de beste daler van de Giro noemen en krijgt 5.000 euro.

Wouter Weylandt

In de Giro van 2011 kwam Belgisch wielrenner Wouter Weylandt tijdens een afdaling om het leven. In de afzink van de Passo del Bocco raakte hij met zijn pedaal een laag muurtje. Hij overleed direct aan de gevolgen van een schedelbreuk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl