NOS SportAangepast

Ook hockeyers Rotterdam zeker van play-offs

De hockeyers van Rotterdam hebben zich dankzij een 2-1 thuisoverwinning op Hurley verzekerd van deelname aan de play-offs. Koploper Bloemendaal en Amsterdam hadden al een ticket op zak.

Oranje-Rood en Kampong maken volgende week in de laatste speelronde in een onderling duel uit naar wie de vierde en laatste play-offplek gaat. Kampong heeft aan een gelijkspel voldoende.

Afscheid Qui-Vive

Onderin kan Qui-Vive rechtstreekse degradatie bijna niet meer ontlopen na een 7-0 nederlaag thuis tegen Bloemendaal.

Bij Rotterdam werd er uitgekeken naar een mogelijke mijlpaal van aanvaller Jeroen Hertzberger. Hij staat op 197 treffers in de hoofdklasse, maar moet nog even wachter op zijn 200ste, want tegen Hurley kwam hij niet tot scoren.

Dat deden Harry Martin en Simon Egerton dit keer voor Rotterdam. Shannon Boucher had Hurley op voorsprong gezet.

Kampong passeert Oranje-Rood

Kampong steeg naar de vierde plaats door thuis met 3-1 van HGC te winnen. De ploeg uit Utrecht staat nu een punt voor op Oranje-Rood, dat met 3-3 gelijkspeelde bij Amsterdam.

Justin Reid-Ross nam twee treffers voor zijn rekening voor Oranje-Rood. De strafcornerspecialist heeft nu tegen alle clubs uit de huidige hoofdklasse gescoord.

Bij Amsterdam was ook die andere strafcornerspecialist een keer trefzeker. Mink van der Weerden breidde zijn totaal aantal doelpunten in de hoofdklasse uit tot 205 en daarmee kwam hij de toptien binnen.

Oranje-Rood pakt belangrijk punt in bizar duel

HC Tilburg speelde zich veilig met een 3-2 zege op Almere, dat - zoals het er nu voor staat - samen met Hurley play-outs moet spelen om degradatie te voorkomen. Op papier kan Qui Vive rechtstreekse degradatie nog ontlopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl