Hollandse Hoogte
NOS Nieuws

Netflix-chanteur zet gestolen serie online, bedreigt andere media

Een hacker heeft zijn dreigement uitgevoerd nieuwe afleveringen van Orange is the new black te lekken. Op de illegale torrentsite The Pirate Bay zijn de eerste tien afleveringen van het vijfde seizoen te downloaden. Die zouden pas op 9 juni te zien zijn.

The Dark Overlord kreeg de afleveringen waarschijnlijk in handen door een productiebedrijf dat voor Netflix werkt te hacken. Drie afleveringen van het nieuwe seizoen ontbreken, "omdat we er zo snel bij waren", tart de hacker in een persbericht.

Netflix heeft nog niet gereageerd op de hack. Eerder zei het videobedrijf dat de FBI een onderzoek is begonnen.

Chantage

De hacker had Netflix aangeboden de serie niet te lekken in ruil voor geld. Hoe hoog het losgeld was, is niet bekend, maar The Dark Overlord spreekt van een bescheiden bedrag. "We dachten dat jullie wel pragmatischer zouden zijn."

In het persbericht claimt de hacker nog meer materiaal van Netflix te hebben buitgemaakt, maar ook van de zenders ABC, Fox en National Geographic. Ook die omroepen worden nu gechanteerd. "Jullie hebben nog de kans jezelf te redden. Ons aanbod ligt nog steeds op tafel - vooralsnog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl