Anthony Joshua slaat Vladimir Klitsjko neer en juicht Getty Images

In een kolkend Wembley in Londen heeft bokser Anthony Joshua zijn wereldtitel in het zwaargewicht (WBA, IBF, IBO) behouden. De 27-jarige Engelsman versloeg uitdager en voormalig kampioen Vladimir Klitsjko (41) in een enerverende partij met knock-out in de elfde ronde.

Na vier ronden aftasten sloeg de vlam in Wembley in de pan. De Brit, olympisch kampioen in 2012 in Londen, nam het voortouw met enkele rake stoten die zijn opponent acht tellen en een wond boven het oog opleverden. De riposte van Klitsjko kwam nog in dezelfde ronde en een ronde later ging Joshua neer.

De publiekslieveling leek geslagen, maar kwam met elke ronde beter in de partij. In de elfde ronde maakte Joshua gehakt van Klitsjko, die drie keer neerging.

Het was de allereerste keer dat Joshua meer dan zeven rondes nodig had om zijn tegenstander uit te schakelen. Elk van zijn voorgaande achttien overwinningen eindigden ook in een knock-out.

Commentatoren spraken van een historisch gevecht op Britse bodem, met 90.000 toeschouwers in Wembley. Klitsjko verloor zijn wereldtitels vorig jaar na elf jaar aan Tyson Fury en hij was erop gebrand ze terug te veroveren op Joshua.

"Zoals ik vanaf het begin al zei: dit is een boksklassieker en de beste man zal winnen", zei Joshua na afloop. "Wat kan ik zeggen: 19 tegen 0, na 3,5 jaar in het spel. Ik ben niet perfect, maar ik doe mijn best."

Klitsjko toonde zich ruimhartig in een reactie op zijn verlies. "Twee gentlemen bevochten elkaar. Anthony was beter vandaag. Het is jammer dat ik het niet gered heb."

STER reclame