NOS VoetbalAangepast

Vitesse rekent af met Hollywood-imago

Vitesse rekent af met Hollywood-imago

Met een historie van 125 jaar geldt Vitesse als een van de oudste voetbalclubs van Nederland. Er viel in al die jaren nog nooit een prijs te vieren, maar er gebeurde wel een heleboel in Arnhem.

Zoveel zelfs dat de club de bijnaam FC Hollywood aan de Rijn kreeg opgeplakt. Nu Vitesse aanstaande zondag in de bekerfinale hoopt af te rekenen met de pijnlijke aanblik op de lege prijzenkast, vinden de Arnhemmers het ook de hoogste tijd om afstand te doen van die bijnaam.

Rust in de tent

Want de tijden zijn veranderd, stelt ras-Vitessenaar Nicky Hofs. "Vroeger gebeurden hier nog dingen waar je echt versteld van stond, maar nu is de club goed bezig."

Volgens technisch directeur Mohammed Allach is het geheim achter de rust in Arnhem simpel te verklaren. "Het belangrijkste is dat we met beide benen op de grond blijven staan. Dat werkt het beste."

  • ANP
    Merab Jordania (links) bij zijn presentatie als eigenaar van Vitesse in 2010
  • ANP
    Oud-voorzitter Karel Aalbers in 1999, geflankeerd door Ronald Koeman

Luchtkastelen

Wijsheid komt kennelijk ook in Arnhem met de jaren, want er zijn de voorbije jaren de nodige luchtkastelen gebouwd door onder anderen Karel Aalbers en Merab Jordania.

Ook de komst van de huidige eigenaar Aleksandr Tsjigirinski deed de nodige wenkbrauwen fronsen. Vooral zijn link met Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj deed het ergste vermoeden.

Chelsea 2

Maar ook met de bijnaam Chelsea 2 moet je in Arnhem niet aankomen. "Wij hebben een goede relatie met Chelsea, maar we zijn niet afhankelijk van die club", zegt Allach.

"De feiten zeggen genoeg: Lewis Baker is de enige Chelsea-huurling met een basisplaats en met Eloy Room, Ricky van Wolfswinkel, Adnane Tighadouini, Kevin Diks en Alexander Büttner staan er veel spelers uit de eigen opleiding in het veld."

Met de echte, eigen, Arnhemse identiteit zit het dus wel goed. Nu nog die prijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl