Ron Vlaar
NOS VoetbalAangepast

Vlaar gaat met AZ voor zijn eerste 'echte' bekerwinst

Ron Vlaar kan zondag voor de tweede keer de KNVB-beker winnen. De centrale verdediger won in 2008 met Feyenoord de beker door Roda JC met 2-0 te verslaan. Maar die bekerwinst heeft weinig waarde voor Vlaar.

"Ik was toen het hele jaar geblesseerd, dus dat voelt voor mij niet als een echte prijs. Ik was er heel blij mee, maar ik heb er geen aandeel in gehad. Dit jaar is dat anders."

Vlaar wil nu wel echt de beker pakken

Vlaar stond dit seizoen door een kuitblessure weliswaar van half december tot eind februari langs de kant, maar in de wedstrijden die hij speelde droeg hij bijna altijd de aanvoerdersband.

Hoe anders was dat in 2007/2008, toen Vlaar alleen in september vier keer op het veld stond om daarna vanwege een gescheurde kruisband de rest van het seizoen te moeten missen.

September 2007: Ron Vlaar scheurt zijn kruisband

Vlaar kijkt ernaar uit weer een bekerfinale in De Kuip te mogen spelen. "Het zijn de wedstrijden die je wil spelen, daar kunnen er niet genoeg van zijn. In je carrière krijg je maar weinig kansen een prijs te winnen."

"Het gevoel om geschiedenis te kunnen schrijven is aanwezig in de club, dat merk je aan alles. Dat is mooi om te ervaren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl