PAR-leider Eugene Rhuggenaath
NOS NieuwsAangepast

Liberale PAR wint verkiezingen Curaçao

De liberale partij PAR is de grote winnaar van de parlementsverkiezingen op Curaçao. De partij krijgt zes van de 21 zetels, twee meer dan nu.

Oud-premier Schotte is met zijn MFK de derde partij geworden. De MFK kreeg minder stemmen dan de MAN van oud-premier Koeiman, maar allebei komen ze op vijf zetels uit. Curaçao-correspondent Dick Draijer legt de uitslag uit als een overwinning voor de partijen die voorstander zijn van goed bestuur en een nette politiek.

Nieuwe regering

De kans is klein dat de MFK in de nieuwe regering komt. Zowel PAR als MAN heeft gezegd niet met Schottes partij te willen regeren.

Het is ook niet waarschijnlijk dat Schotte zelf een meerderheid kan vormen, aangezien zijn bondgenoten in het parlement zetels zijn kwijtgeraakt. Mocht het Schotte toch lukken, dan kan hij zelf hoe dan ook geen kabinetspost krijgen, vanwege zijn veroordeling voor corruptie.

De verkiezingen op Curaçao waren de tweede in zeven maanden tijd. Bij de vorige verkiezingen in oktober haalden MAN, MFK en PAR alle drie vier zetels.

Verkiezingen

De regering van premier Koeiman viel in februari nadat de partij Pueblo Soberano de steun had ingetrokken.

Na de val van het kabinet kwam er een interim-regering onder leiding van Schottes MFK. Die wilde geen verkiezingen, maar de Rijksministerraad drukte door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl