1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
RickySportFotography
NOS VoetbalAangepast

Zaalvoetballers 't Knooppunt uit competitie genomen

Zaalvoetbalclub 't Knooppunt, koploper in de eredivisie, is door de KNVB uit de competitie genomen.

De tuchtcommissie van de bond acht het bewezen dat fans van de club zich rond de bekerfinale tegen FC Marlène op 14 april hebben misdragen door het veld te betreden en fans van de tegenstander te bedreigen.

De Amsterdamse club heeft onvoldoende opgetreden tegen de eigen supporters. Wel riep de club vrijdagochtend de eigen supporters op om zich de komende wedstrijden te gedragen. Voor de tuchtcommissie kwam die oproep te laat. 't Knooppunt heeft drie werkdagen om in beroep te gaan tegen uitspraak.

Voorwaardelijke straf

Vorig seizoen kwam 't Knooppunt ook al in opspraak door de eigen aanhang toen supporters in het play-offduel tegen uitgerekend Marlène de spelers van de tegenstander achtervolgden naar de kleedkamer.

Ook werd 't Knooppunt zes maanden geleden al voorwaardelijk uit de competitie genomen vanwege wangedrag van de fans. Die straf kende een proeftijd van een jaar.

Alle resultaten van de club van dit seizoen komen te vervallen en 't Knooppunt is de eerste degradant. FCK de Hommel, dat onlangs degradeerde, mag zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie en proberen om alsnog in de eredivisie te blijven.

Ook ASV Lebo profiteert, want de club uit Amsterdam neemt de play-offplek van 't Knooppunt over.

KNVB
Stand eredivisie zaalvoetbal per 28-4

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl