ANP XTRA

De Zeeuwse kabelmaatschappij Delta stopt met het doorgeven van de zenders van Discovery Networks. Het gaat om zenders als Animal Planet, Discovery, Eurosport en TLC. Ook de M7 Group, eigenaar van CanalDigitaal en Online, overweegt de doorgifte van de zenders te staken.

Discovery wil dat Delta meer gaat betalen voor de zenders van het bedrijf, omdat het bedrijf veel geld heeft neergelegd voor de rechten van onder meer de Italiaanse Serie A en de Olympische Spelen.

Delta weigert. "Nu sturen ze erop aan dat alle klanten van ons standaardpakket gaan meebetalen aan die investeringen", zegt een woordvoerder. "Dat is niet fair. We moeten dan veel meer gaan betalen voor zenders waar in verhouding weinig naar wordt gekeken."

Verdubbeling

De Zeeuwse kabelmaatschappij wil de zenders liever in een apart pakket hebben. Daar zijn nu nog geen afspraken over gemaakt. Hoeveel Delta meer moet betalen voor de zenders is onbekend. Het bedrijf voegt als compensatie Fox Sports 1 toe aan het standaardpakket.

Discovery Networks betreurt de stap van Delta. "We hebben er alles aan gedaan om tot een nieuwe overeenkomst te komen, maar helaas is dat niet gelukt", zegt een woordvoerder. "We realiseren ons dat dit voor onze Zeeuwse kijkers frustrerend is." Het bedrijf zegt dat het openstaat voor nieuwe gesprekken met de kabelmaatschappij.

Andere providers

Ook Luxemburgse M7 Group, eigenaar van CanalDigitaal en Online, overweegt te stoppen met het doorgeven van de zenders. Volgens de directeur van het bedrijf wil Discovery de vergoeding die M7 moet betalen voor de zenders, verdubbelen. "Dat is buitenproportioneel hoog, vooral omdat de zenders niet bijzonder goed scoren."

Het bedrijf zegt dat de gesprekken met Discovery nog lopen. Mochten die gesprekken mislukken, dan zijn de zenders vanaf eind deze maand ook bij die providers niet meer te zien.

KPN en Ziggo zeggen dat de zenders bij hen te zien blijven. Of zij nieuwe contracten moeten afsluiten met Discovery is niet bekend. Beide bedrijven willen daar niets over zeggen.

STER reclame