VVD-voorzitter Henry Keizer
NOS NieuwsAangepast

Keizer wil onderzoek naar zijn integriteit

De integriteitscommissie van de VVD gaat onderzoek doen naar partijvoorzitter Henry Keizer. Keizer heeft daar zelf om gevraagd.

Hij zegt in een schriftelijke verklaring dat hij zich realiseert dat alle publiciteit over de overname van zijn crematoriumbedrijf veel vragen en onrust heeft opgeroepen over zijn functioneren als partijvoorzitter.

Keizer blijft erbij dat de verkoop van het crematoriumbedrijf destijds correct en integer is verlopen en dat hij het bedrijf niet voor een te laag bedrag in handen heeft gekregen.

Ik realiseer mij dat deze publiciteit vragen en onrust heeft opgeroepen over mijn functioneren als partijvoorzitter van de VVD. Om een einde te maken aan alle twijfel heb ik de Commissie Integriteit gevraagd om op zo kort mogelijke termijn onderzoek te doen.

VVD-voorzitter Henry Keizer

Vanmorgen gaf Keizer op zijn crematoriumbedrijf De Facultatieve in Den Haag een uitgebreide verklaring (.pdf) aan een deel van de pers.

Voorzitter Van Beek van de integriteitscommissie van de VVD liet vanmiddag al weten dat hij de stukken die Keizer aan de pers heeft gegeven, zou gaan bestuderen om te kijken of er een onderzoek moest komen.

Keizer besloot daarop zelf een einde te maken aan "alle twijfel" en te vragen om een onderzoek "op zo kort mogelijke termijn". Op 20 mei is er een partijcongres van de VVD, waar de herverkiezing van Keizer op de agenda staat. Hij is de enige kandidaat.

Keizer zal tijdens het onderzoek gewoon doorwerken als partijvoorzitter.

Volgens VVD-leider Rutte heeft Keizer op adequate wijze gereageerd op de eerdere berichtgeving. Hij noemt het goed dat de VVD-voorzitter de integriteitscommissie heeft gevraagd om de zaak te bekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl