Bekerfinalisten Vitesse en AZ hebben geen geheimen voor elkaar

Bekerfinalisten Vitesse en AZ hebben geen geheimen voor elkaar

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia schetst het belang van de bekerfinale voor zijn ploeg in een zin. "Het is de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière." De Arnhemmers jagen zondag in de Kuip op de eerste hoofdprijs in de 125-jarige clubgeschiedenis.

Tegenstander AZ won de beker nog in 2013. Trainer John van den Brom: "Mattias Johansson is de enige speler die er toen bij was, maar hij gaat zondag niet spelen. De honger naar een hoofdprijs is enorm bij ons."

Herkenbaar

Als oud-speler en oud-trainer van Vitesse kent John van den Brom zijn tegenstander meer dan uitstekend. "De gedachte binnen Vitesse is gebaseerd op mooi voetbal. Nu hebben ze een realistische trainer, maar wel een die houdt van mooi voetbal. Vitesse speelt heel herkenbaar. Ik denk dat beide ploegen elkaar niet veel ontlopen."

Bij die woorden sluit de trainer van Vitesse, Henk Fraser, zich aan. "Zowel Vitesse als AZ kan uitstekend voetballen als ze de ruimte krijgen. AZ speelt volgens duidelijke patronen. Ik denk dat beide ploegen niet echt geheimen voor elkaar hebben."

Het is de belangrijkste wedstrijd uit mijn carrière

Guram Kashia

Van den Brom gaf vorige week de opstelling van AZ al prijs. De Alkmaarders volgen een koers die al een paar weken geleden is uitgezet. "Na de wedstrijd tegen Roda van drie weken geleden hebben we het vizier op de bekerfinale gezet. Ik heb de groep toen duidelijk gemaakt hoe we het zondag gaan doen. En met welk elftal. In de competitie pakte het goed uit want we wonnen vervolgens twee keer met redelijk tot goed voetbal."

Een favoriet aanwijzen willen beide trainers niet. Fraser: "Na de wedstrijd van ons tegen Heerenveen waren wij de favoriet, maar na het duel met Feyenoord zij. Zoveel zegt het." Van den Brom is het met Fraser eens. "Het is een wedstrijd op zich. Zelfs wedstrijden uit het recente verleden zeggen niets."

Happening

Fraser verheugt zich al op de wedstrijddag. "De bekerfinale is de laatste jaren een echte happening geworden. Ik kijk nu al met plezier uit naar de reis richting Rotterdam. Iedereen beseft dat we geschiedenis kunnen schrijven. Voor het eerst in 125 jaar kan Vitesse een echt grote prijs winnen. Dat voelt heel speciaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl